top of page

Ind i Løvens Hule -med hjertet i halsen...

Opdateret: 1. feb. 2021

For nogle måneder siden gik jeg i bootcamp... ikke i den slags hvor man taber sig, nej i den slags boot camp hvor jeg øvede og øvede mig i , at holde en "pitch". En slags salgs tale for min virksomhed. Jeg var nemlig kommet igennem nåleøjet, og var blevet valgt til, at komme ind i DR ´s TV program Løvens hule.

Et fuldstændig drømme senarie, for en grønlandsk iværksætter fra Nuuk.

Men hvordan sælger man sig selv, når man ikke har det med sig fra modermælken, og man ikke må spørge nogen om hjælp? Og hvem skulle jeg have spurgt? Jeg er den 1. deltager i Løvens Hule fra Grønland! WAUW! Jeg bliver stadig mind blown når jeg tænker den tanke... og dybt taknemmelig!

For denne oplevelse gav mig en fornyet tro på, at jeg er på rette vej. Jeg blev ikke mødt med løvens gab, snarere dens favn. Jeg fik en masse gode råd med på vejen. Og ikke mindst ros. Ja! rigtig meget ros....

Jeg gik på rystende ben i mine stilletter ned ad trapperne til studiet. Jeg var sindsygt nervøs. Heldigvis havde jeg med mig 6 skønne modeller og 3 børn. Jeg tænkte på vej ned -som med næsten alt hjemme i Grønland, så står jeg heller ikke alene her. De (modellerne) var en kæmpe stor støtte og flere af dem, har da også været med mig siden min start i 2010.

Jeg stod et øjeblik og ventede på et "GO".... men det kom ikke... Så jeg startede meget nervøs og på et klingende ... jysk #?&%¤#" LOL... Jeg kunne lige pludselig høre mig selv, og alt hvad jeg sagde udefra... En fuldstændig surrealistisk oplevelse.

Efter lidt tid, fik jeg dog talt mig varm. Jeg er jo den der kender min historie bedst - og det skulle jeg bare lige huske mig selv på. Jeg fik fortalt om baggrunden for mine designs og mit signatur mønster - alt var med, bare ikke løverne... Dvs. De roste mig, men kunne ikke tage med på min rejse. Måske var der ikke den rigtige kemi, måske er Grønland bare stadig liiidt for langt væk for den almene dansker, måske havde de ikke den viden jeg havde brug for... Jeg må sige at det der var målet for mig var først og fremmest, at nå til optagelserne for programmet... og dernæst, at få en chance for at imponere Ilse Jacobsen, desværre var hun gået ud af programmet 4 dage inden mine optagelser....

Jeg er dybt taknemmelig for de råd jeg dog fik, og flere af dem er allerede implementeret i virksomheden. Blandt andet har jeg fastasat en P.A. , så jeg ikke kører træt i praktiske gøremål.

Var jeg glad da jeg nåede ud af studiet? MEGET! Jeg er stolt af mit brand, mine modeller, min indsats, min mand som var en kæmpe hjælp. Stolt som bare pokker af min kultur, som jeg håber jeg er med til, at formidle på min egen måde - Jeg håber jeg er med til, at fremme et mere nuanceret billede af Grønland i Danmark. At vi også er mennesker med drømme, med mål og med iværksætteri i blodet.

Jeg gik ud af programmet uden en investor, men med en kæmpe lyst til, at rejse hjem og være min egen LØVINDE, med et overskud på videns kontoen omkring iværksætteri i Grønland. Og derfor bliver 2019 dét år for mig, hvor jeg vil dele af den viden jeg kan med nye upcoming iværksættere i Grønland. Folk der må give sig i kast med opgaver ingen har løst før - fra Grønland... For det er bare ikke det samme at være iværksætter i Danmark, som det er i Grønland. Til disse, håber jeg at kunne dele mine erfaringer igennem snart 10 år som iværksætter og til alle jer - hvis jeg kan -så kan DU også!

Sapinngilanga - Sapinngilagut!

I Can- We Can!

// Louise //

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page